Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser na zimno borówkowo-truskawkowy...

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 200 gram
borówka amerykańska 2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 opakowanie/na 1 litr
cukier 4 łyżki
jogurt naturalny 750 ml
truskawki 50 dag
galaretka truskawkowa 2 opakowania
syrop malinowy - ile potrzeba

Przepis i sposób przygotowania na: deser na zimno borówkowo-truskawkowy...

forma silikonowa 24 cm, na dno formy wsypać pokrojone truskawki, wlać galaretki rozmieszane w 850 ml gorącej wody, wystudzić, na tężejącą galaretkę rozłożyć biszkopty


borówki zmiksować z jogurtem, żelatynę rozmieszać w 200 ml gorącej wody i wlać do jogurtu, wymieszać


masę z borówkami wylać na galaretkę z biszkoptami


na tężejącą masę rozłożyć biszkopty i schować do lodówki najlepiej na całą noc


formę nakryć płaskim talerzem, obrócić i delikatnie zdjąć formę z deseru - najsmaczniejszy deser na zimno na biszkoptach z truskawkami i borówkami amerykańskimi, można użyć jak najbardziej mrożonych owoców teraz poza sezonem.........SMACZNEGO!!!


UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak