Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki bez zawijania

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1 kg
kapusta biała 1 główka
cebula 2 szt
czosnek 1-2 ząbki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
przecier pomidorowy
ryż 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki bez zawijania

Ryż gotujemy aldente. Do wystudzonego ryżu dodajemy mięso mielone, poszatkowaną kapustę oraz cebulkę pokrojona w kostke i podsmażona z ząbkiem czosnku. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wyrabiamy do połączenia się składników. Z masy mięsnej formujemy gołąbki, podsmażamy na oleju, przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy przecier pomidorowy, podlewamy ok 1 szkl. wody, przyprawiamy solą i pieprzem . Zapiekamy w temperaturze 180 stopni ok 45-50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak