Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

leczo z pomidorów z dodatkiem dyni

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

dynia 1/2 szt,
papryka czerwona 1 szt,
pomidory 3 szt,
cebula 1 szt. duża,
kiełbasa 1/2 krążka,
sól i pieprz do smaku,
Papryka ostra mielona Prymat według uznania,
Papryka słodka mielona Prymat według uznania,
Ziele angielskie całe Prymat kilka ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat 2 -3

dodatkowo;

bulion 1 - 1,5 szklanki,

Przepis i sposób przygotowania na: leczo z pomidorów z dodatkiem dyni

Przygotować składniki na leczo.
Dynie obmyć, przekroić na ćwiartki, obrać z twardej skóry a następnie pokroić w kostkę.
Kiełbasę pokroić w plasterki.
Paprykę opłukać oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w grubszą kostkę albo w paski.
Pomidory sparzyć gorącą wodą i obrać ze skórek.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę, zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, ciągle mieszając.
Do zeszklonej cebuli dodać pokrojoną w plasterki kiełbasę i podsmażać dalej.
Dodać pokrojoną paprykę i poddusić kilka minut.
Dodać pokrojoną w kostkę dynię oraz pokrojone obrane ze skórek pomidory.
Dodać liście laurowe i ziela angielskie.
Podgotować razem do miękkości dolewając bulionu, według potrzeby, u mnie (1 szklanka)
Doprawić do smaku papryką w proszku, solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.11.2017 23:22
Dobre leczo.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak