Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety drobiowe zaserwowane ze swieżym szpinakiem, słonecznikiem i fetą :)

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

filet z kurczaka 0,5 kg
szpinak świeży 2 garscie
słonecznik łuskany 0,5 szklanki
ser feta 10 kosteczek
masło 2 łyzki
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 0,5 łyzeczki

panierka

jajko 2 sztuki
mąka pszenna 3 łyzki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1,5 szklanki
olej do smażenia 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety drobiowe zaserwowane ze swieżym szpinakiem, słonecznikiem i fetą :)

Kroki postępowania

1
Fileta z kurczaka kroimy na plastry i każdy z nich obsypujemy przyprawą do drobiu.
Krok 1 - Kotlety drobiowe zaserwowane ze swieżym szpinakiem, słonecznikiem i fetą :) foto
2
Filety panierujemy : najpierw w jajku wymieszanym z mąką, następnie w bułce tartej.
Krok 2 - Kotlety drobiowe zaserwowane ze swieżym szpinakiem, słonecznikiem i fetą :) foto
3
Przystępujemy do smażenia kotletów .
Krok 3 - Kotlety drobiowe zaserwowane ze swieżym szpinakiem, słonecznikiem i fetą :) foto
4
W tym samym czasie na patelnię z roztopionym masłem dodajemy świeży szpinak i słonecznik. Trzymamy tak około 4-5 minut. Szpinak umieszczamy na usmażonych filetach , nakładając na wierz kosteczki fety. Smacznego :)
Krok 4 - Kotlety drobiowe zaserwowane ze swieżym szpinakiem, słonecznikiem i fetą :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak