Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanie w parmezanowej panierce

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kanie kilka kapeluszy
jajko 2-3
Sól ziołowa jodowana Prymat
pieprz
parmezan starty
Bułka tarta klasyczna Prymat
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Kanie w parmezanowej panierce


Kanie należy wybrać rozwinięte czyli z rozłożonym kapeluszem, świeże i jędrne. Wyciąć i odrzucić twarde łykowate trzony, natomiast kapelusze ostrożnie umyć pod bieżącą ciepłą wodą i po odcedzeniu osuszyć na papierowym ręczniku.

Jajka roztrzepać z dodatkiem przypraw i dokładnie zanurzyć grzyby zaczynając od strony z blaszkami.

Na duży talerz nasypać bułki tartej i połączyć ją z drobno utartym parmezanem. W mieszance dokładnie obtoczyć kapelusze i od razu przekładać na patelnię z rozgrzaną oliwą. Smażyć z obu stron na rumiano.

Przed podaniem odsączyć na papierowym ręczniku nadmiar tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak