Duszone maślaczki

Duszone maślaczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maślaki

    1 kg
  • masło

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • cebulka

    2 plasterki
  • sól

    do smaku
  • woda

    200 ml
  • liść laurowy

    1 sztuka
  • pieprz czarny ziarnisty

    3-4 sztuki
  • ziele angielskie całe

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby należy dokładnie oczyścić, większe z nich pokroić na połówki lub ćwiartki. Dokładnie je namoczyć w zimnej wodzie. W garnku zagotować wodę dodając do niej pieprz, ziele i liść laurowy. Gdy woda się zagotuje dodać grzyby i posiekaną cebulkę. Gotować do miękkości, następnie dodać masło, pod koniec duszenia sos zagęścić zawiesiną z mąki i wody. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Koszt przygotowania potrawy określam jako niski, ponieważ nie wliczam kosztów maślaków, które sama zbieram :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

13.12.2013 19:29
uwielbiam takie maślaki

RenataZ-et

14.08.2013 21:33
bardzo dobre

Maniek2

14.12.2011 08:19
pycha

Margo1

30.08.2010 09:46
Lubię takie danie , nawet świetnie wygląda !!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat