Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FAWORKI TRADYCYJNE

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 ,1/2 SZKL
żółtka jaj 4 SZT
proszek do pieczenia 1/2 ŁYŻECZKI
cukier 2 ŁYŻKI
śmietana kwaśna 1-2 SZKL
cukier puder
spirytus 2 ŁYŻKI

Przepis i sposób przygotowania na: FAWORKI TRADYCYJNE

WSZYSTKIE SKŁADNIKI WRZUCAMY DO DUŻEGO NACZYNIA I WYRABIAMY CIASTO DO CZASU JEDNOLITEGO POŁĄCZENIA SIĘ SKŁADNIKÓW. ZAMRAŻAMY CIASTO NA 1 GODZINĘ. PO TYM CZASIE ROZWAŁKOWUJEMY CIASTO NA GRUBOŚĆ DO 5mm, WYCINAMY PROSTOKĄTY, ŚRODEK DELIKATNIE NACINAMY , PRZEKRĘCAMY CIASTO I WRZUCAMY NA GORĄCY GŁĘBOKI OLEJ. SMAŻYMY DO LEKKIEGO ZARUMIENIENIA SIĘ FAWORKÓW. PO WYSTYGNIĘCIU POSYPUJEMY JE CUKREM PUDREM.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak