Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowo - dyniowa Zewy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 500 g
kalafior 1/2 szt średni
marchew 3 szt
por 1 szt zielona część
seler korzeniowy 1 szt bardzo mała z nacią
natka pietruszki 1/2 pęczka
ziemniaki 7 szt większych
skrzydełka kurczaka 6 szt
woda 2,5 l
sól do smaku do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
śmietana 30% 2/3 szk słodka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowo - dyniowa Zewy

Do garnka wlać zimną wodę, włożyć do niej umyte skrzydełka i gotowac na małym ogniu 30 minut.
Posolić i dodać pokrojoną w kostkę marchewkę, seler i posiekaną nać selera oraz pora i natkę pietruszki.
Gotować 15 minut, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, gotować na pół miękko i następnie dodać pokrojoną w kostkę dynię i podzielonego na różyczki kalafiora.
Gotowac do miękkości.
Zupę doprawić pieprzem i zabielić śmietaną zahartowaną z zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 18.10.2017 06:09
pyszna,jesienna zupa
bietka 17.10.2017 11:45
smaczna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak