Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowo-bananowe placuszki z białek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

9 sztuk

białko 2 sztuki
mąka 2 łyżki
kakao 1-2 łyżki
miód 2 łyżki
banan 1 sztuka

Dodatkowo

olej kokosowy

Porada

Placuszki smakują przepysznie i jednocześnie są doskonałym sposobem na wykorzystanie zbędnych białek. Przypominają czekoladową, lekko wilgotną piankę z posmakiem banana!

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowo-bananowe placuszki z białek

Banana zblendować na jednolitą masę, a białka ubić na sztywną pianę.
Do białek dodać mąkę, kakao, miód oraz puree bananowe.
Całość delikatnie wymieszać - uzyskując puszystą i jednolitą konsystencję.
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju kokosowego i za pomocą łyżki - wykładać nieduże porcje ciasta.
(1 łyżka stołowa na 1 placuszek.)
Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor.
Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami.
(Na zimno również świetnie smakują.)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.11.2017 23:10
Warto tak robić.
w mojej kuchni 16.10.2017 20:50
dobre na podwieczorek dla nas

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak