Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane warzywa pod beszamelem :)

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

warzywa mrożone 450 gram
szpinak mrożony 8 brykietów
sok pomidorowy 2\3 szklanki
makaron lasagne 4 listki
masło 2 łyzki
sól i pieprz 1\3 łyzeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1\3 łyzeczki

beszamel

masło 2 łyzki
mąka pszenna 2 łyzki
mleko 3,2% 400 ml
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
sól i pieprz 1 szczypta

Dodatki

pestki dyni 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane warzywa pod beszamelem :)

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy beszamel. Roztapiamy masło, dodajemy mąkę i wlewamy mleko. Mieszamy do momentu aż beszamel zacznie gęstnieć , dodając przyprawy do smaku. (pieprz, sól, gałkę muszkatołową)
Krok 1 - Zapiekane warzywa pod beszamelem :) foto
2
Warzywa mrożone podsmażamy na maśle , dodajemy brykiety szpinaku oraz przyprawy (pieprz, sól, paprykę )
Krok 2 - Zapiekane warzywa pod beszamelem :) foto
3
Warzywa przekładamy do naczynia do zapiekania , wlewamy sok pomidorowy .
Krok 3 - Zapiekane warzywa pod beszamelem :) foto
4
Kolejno układamy makaron do lazani i beszamel.
Krok 4 - Zapiekane warzywa pod beszamelem :) foto
5
Górę zapiekanki obsypujemy pestkami dyni. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy 30 minut w 180 stopniach. Smacznego :)
Krok 5 - Zapiekane warzywa pod beszamelem :) foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 17.10.2017 11:54
Pyszna zapiekanka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak