Zapiekane warzywa pod beszamelem :)

Zapiekane warzywa pod beszamelem :)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • warzywa mrożone

    450 gram
  • szpinak mrożony

    8 brykietów
  • sok pomidorowy

    2\3 szklanki
  • makaron lasagne

    4 listki
  • masło

    2 łyzki
  • sól i pieprz

    1\3 łyzeczki
  • papryka ostra mielona

    1\3 łyzeczki

beszamel

  • masło

    2 łyzki
  • mąka pszenna

    2 łyzki
  • mleko 3,2%

    400 ml
  • gałka muszkatołowa Prymat mielona

    1 szczypta
  • sól i pieprz

    1 szczypta

Dodatki

  • pestki dyni

    0,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zapiekane warzywa pod beszamelem :)
Przygotowujemy beszamel. Roztapiamy masło, dodajemy mąkę i wlewamy mleko. Mieszamy do momentu aż beszamel zacznie gęstnieć , dodając przyprawy do smaku. (pieprz, sól, gałkę muszkatołową)
Krok 2 - Zapiekane warzywa pod beszamelem :)
Warzywa mrożone podsmażamy na maśle , dodajemy brykiety szpinaku oraz przyprawy (pieprz, sól, paprykę )
Krok 3 - Zapiekane warzywa pod beszamelem :)
Warzywa przekładamy do naczynia do zapiekania , wlewamy sok pomidorowy .
Krok 4 - Zapiekane warzywa pod beszamelem :)
Kolejno układamy makaron do lazani i beszamel.
Krok 5 - Zapiekane warzywa pod beszamelem :)
Górę zapiekanki obsypujemy pestkami dyni. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy 30 minut w 180 stopniach. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

17.10.2017 11:54
Pyszna zapiekanka;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat