Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki z twarożkiem w galarecie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 2 szt, przekrojone na pół
twarożek 1 op, śmietankowy
śmietana 18 proc 2 łyżki,
cukier puder 2 łyżeczki , można więcej
rodzynki 3 łyżki,
galaretka truskawkowa 1 op,
woda zimna 400 - 500 ml,

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki z twarożkiem w galarecie

Galaretkę gotujemy według opisu na opakowaniu.
Gruszki obieramy, kroimy na połówki a następnie usuwamy gniazda nasienne. Gruszki wkładamy do garnka zalewamy wodą tak aby gruszki były przykryte dodajemy cukier i gotujemy nie całkiem do miękkości uważając aby nie rozgotować gruszek.
Twarożek mieszamy ze śmietaną oraz rodzynkami dodając cukier puder. Gruszki wyjmujemy studzimy a następnie napełniamy twarożkiem, układamy w miseczkach i zalewamy tężejąca galaretką do wysokości gruszek.
Zostawiamy do całkowitego zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 18.10.2017 22:11
Dziękuję dziewczynki;)
gosia56 15.10.2017 09:28
pyszny deserek;)
gusia1000 15.10.2017 01:47
Pomysłowo i smacznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak