Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolady wieprzowe z ogórkiem kiszonym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 600 g,
Pieprz czarny Prymat w młynku
sól do smaku
cebula 1 duża,
ogórki kiszone 2 szt,
boczek wędzony 200 g,
kiełbasa śląska 2 kawałki,
masło klarowane 3 łyżki do smażenia,

Przepis i sposób przygotowania na: Rolady wieprzowe z ogórkiem kiszonym

Kiełbasę, boczek wędzony i ogórki pokroić w słupki.

Cebule obrać i pokroić w kostkę.

Opłukane, osuszone mięso kroimy w plastry, rozbijamy cienko.

Oprószamy solą i świeżo mielonym pieprzem, smarujemy musztardą.

Nakładamy pokrojone w słupki kiełbasę,ogórek kiszony, boczek wędzony oraz pokrojoną cebule.

Całości dość ciasno zwijamy w roladę, obwiązujemy nitką kuchenną.

Gotowe rolady wkładamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy do miękkości i przypieczenia rolad.

Podlewamy sosem wytworzonym podczas pieczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 20.10.2017 12:47
Zjadłabym z wielkim apetytem. :)
Bożena Matuszczyk 18.10.2017 22:10
Dziękuję;)
Urszula Świeca 15.10.2017 20:24
Smaczny obiad,))
gusia1000 15.10.2017 01:47
Dobre rolady.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak