Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia Hokaido faszerowana mięsem mielonym -pod serową kołderką :)

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dynia 1 sztuka
mięso mielone 250 gram
sok pomidorowy 2\3 szklanki
cebula 1 mała sztuka
olej do smażenia 1 łyżka
sól i pieprz 1\3 łyzeczki
czosnek ząbki 2 sztuki
ser żółty 50 gram
pestki dyni 1\3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia Hokaido faszerowana mięsem mielonym -pod serową kołderką :)

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy i podsmażamy na oleju. Kolejno dodajemy mięso mielone i podsmażamy go 10 minut. Następnie wlewamy sok pomidorowy i dodajemy przyprawy do smaku: sól, pieprz, czosnek . Razem smażymy kolejne 10 minut.
Krok 1 - Dynia Hokaido faszerowana mięsem mielonym -pod serową kołderką :) foto
2
dynie Hokaido wydrążamy -usuwamy pestki i ....
Krok 2 - Dynia Hokaido faszerowana mięsem mielonym -pod serową kołderką :) foto
3
przystępujemy do faszerowania . Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy 25 minut w 180 stopniach.
Krok 3 - Dynia Hokaido faszerowana mięsem mielonym -pod serową kołderką :) foto
4
Pod koniec pieczenia wyciągamy z piekarnika i posypujemy potartym żółtym serem i pestkami dyni. Wstawiamy ponownie do piekarnika , do momentu aż ser się rozpuści. Smacznego :)
Krok 4 - Dynia Hokaido faszerowana mięsem mielonym -pod serową kołderką :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak