Sposób przygotowania

Mleko mieszamy z mąką. W miseczce ubijamy białka na sztywną pianę, a żółtka z cukrem. Łączymy żółtka i żurawinę z mąką i mlekiem, po czym delikatnie dodajemy pianę z białek, cały czas mieszając. Na suchą patelnię wylewamy niewielkie naleśniki i smażymy z obu stron.
Naleśniki podajemy z odrobiną śmietany lub jogurtu i przybieramy żurawiną.

Przepis pochodzi z pierwszego fit hotelu w Polsce, GACA Fit HOTEL w Kazimierzu Dolnym

Komentarze

  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    Po prostu pychotka : )
  • 0
    received_575618672618645
    Opublikowano

    jejkuchnia

    Boskie, na sam widok ślinka cieknie!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !