Sposób przygotowania

Czosnek podsmażamy na suchej patelni przez ok. 40 sekund. Następnie zalewamy go olejem rzepakowym i smażymy do momentu, aż przybierze złoty kolor. Zdejmujemy z ognia i blendujemy. Dodajemy miód oraz pół szklanki octu jabłkowego i ponownie blendujemy. Marchew kroimy obieraczką wzdłuż warzywa tak, żeby otrzymać paski, tzw. „warzywne tagiatelle”. Orzechy prażymy w 200˚C przez ok. 6minut. Mieszamy z miodem i zmiażdżonymi płatkami kukurydzianymi. Pokrojoną marchew układamy naprzemiennie z serem i z czosnkowym toffi. Na koniec posypujemy danie prażonymi orzechami i dekorujemy listkiem sałaty strzępiastej.

Przepis pochodzi z pierwszego fit hotelu w Polsce, GACA Fit HOTEL w Kazimierzu Dolnym

Komentarze

  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    Pięknie się prezentuje :)
  • 0
    ja
    Opublikowano

    Bożena Matuszczyk

    Ślicznie wyglądają i na pewno tak samo smakują;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !