Tagiatelle warzywne z czosnkowym toffi i prażonymi orzechami

Tagiatelle warzywne z czosnkowym toffi i prażonymi orzechami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • olej rzepakowy

    100 g
  • miód lipowy

    100 g
  • czosnek

    1 ząbek
  • ocet jabłkowy

    1/2 szklanki
  • orzechy włoskie

    300 g (prażone)
  • płatki kukurydziane

    30 g
  • ser twarogowy

    80 g
  • sałata do dekoracji

Warzywa

  • marchew

    25 g
  • por

    25 g
  • seler

    25 g
  • cebula czerwona

    25 g
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Czosnek podsmażamy na suchej patelni przez ok. 40 sekund. Następnie zalewamy go olejem rzepakowym i smażymy do momentu, aż przybierze złoty kolor. Zdejmujemy z ognia i blendujemy. Dodajemy miód oraz pół szklanki octu jabłkowego i ponownie blendujemy. Marchew kroimy obieraczką wzdłuż warzywa tak, żeby otrzymać paski, tzw. „warzywne tagiatelle”. Orzechy prażymy w 200˚C przez ok. 6minut. Mieszamy z miodem i zmiażdżonymi płatkami kukurydzianymi. Pokrojoną marchew układamy naprzemiennie z serem i z czosnkowym toffi. Na koniec posypujemy danie prażonymi orzechami i dekorujemy listkiem sałaty strzępiastej.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

12.10.2017 23:16
Ślicznie wyglądają i na pewno tak samo smakują;)

bietka

12.10.2017 13:53
Pięknie się prezentuje :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat