Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagiatelle warzywne z czosnkowym toffi i prażonymi orzechami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

olej rzepakowy 100 g
miód lipowy 100 g
czosnek 1 ząbek
ocet jabłkowy 1/2 szklanki
orzechy włoskie 300 g (prażone)
płatki kukurydziane 30 g
ser twarogowy 80 g
sałata do dekoracji

Warzywa

marchew 25 g
por 25 g
seler 25 g
cebula czerwona 25 g

Przepis i sposób przygotowania na: Tagiatelle warzywne z czosnkowym toffi i prażonymi orzechami

Czosnek podsmażamy na suchej patelni przez ok. 40 sekund. Następnie zalewamy go olejem rzepakowym i smażymy do momentu, aż przybierze złoty kolor. Zdejmujemy z ognia i blendujemy. Dodajemy miód oraz pół szklanki octu jabłkowego i ponownie blendujemy. Marchew kroimy obieraczką wzdłuż warzywa tak, żeby otrzymać paski, tzw. „warzywne tagiatelle”. Orzechy prażymy w 200˚C przez ok. 6minut. Mieszamy z miodem i zmiażdżonymi płatkami kukurydzianymi. Pokrojoną marchew układamy naprzemiennie z serem i z czosnkowym toffi. Na koniec posypujemy danie prażonymi orzechami i dekorujemy listkiem sałaty strzępiastej.

 

Przepis pochodzi od GACA SYSTEM

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 12.10.2017 23:16
Ślicznie wyglądają i na pewno tak samo smakują;)
bietka 12.10.2017 13:53
Pięknie się prezentuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak