Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dukaty rybne panierowane w pestkach dyni-selerem naciowym wbogacone :)

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 1 kg
seler naciowy 2 łodygi
jajko 1 sztuka
kasza manna 3 łyżki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1,5 łyżki
cebula 1 mała sztuka
czosnek ząbki 2 sztuki
pestki dyni 1,5 szklanki
olej do smażenia 2 łyzki
bułka czerstwa 2 kromeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Dukaty rybne panierowane w pestkach dyni-selerem naciowym wbogacone :)

Kroki postępowania

1
mintaja przepuszczamy przez maszynkę ....
Krok 1 - Dukaty rybne panierowane w pestkach dyni-selerem naciowym wbogacone :) foto
2
kolejno dodając : bułkę czerstwą ,seler naciowy, cebulę, czosnek.
Krok 2 - Dukaty rybne panierowane w pestkach dyni-selerem naciowym wbogacone :) foto
3
Do zmielonych składników dodajemy :jajko, kasze manną, przyprawę do ryb.
Krok 3 - Dukaty rybne panierowane w pestkach dyni-selerem naciowym wbogacone :) foto
4
Z powstałej masy formujemy kotleciki , które obtaczamy w pestkach dyni.
Krok 4 - Dukaty rybne panierowane w pestkach dyni-selerem naciowym wbogacone :) foto
5
Kotleciki smażymy z 2 stron . Smacznego :)
Krok 5 - Dukaty rybne panierowane w pestkach dyni-selerem naciowym wbogacone :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak