Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa z pęczakiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

skrzydełka kurczaka 2 szt.
kalafior 1 sztuka
kasza pęczak 100 gram
ziemniaki 2-3 sztuki
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1/5 sztuki
por 1/3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 4 sztuki
natka pietruszki
sól i pieprz

Opcjonalnie

posiekana zielenina

Porada

Zupa jest bardzo smaczna, lekka - a jednocześnie pożywna i bardzo syta. Połączenie kalafiora z gruboziarnistą kaszą jęczmienną to naprawdę doskonały pomysł.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa z pęczakiem

Ugotować wywar drobiowy z solą, liśćmi laurowymi i zielem angielskim.
Dodać pokrojone warzywa (ziemniaki, marchew, pietruszkę, selera i pora) oraz po 3-5 minutach gotowania - opłukaną kaszę.
Około 7-10 minut przed końcem gotowania do garnka wrzucić rozdzielone różyczki kalafiora.
Na końcu zupę posypać solidną porcją posiekanej zieleniny.
Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 13.10.2017 02:56
Dobra zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak