Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta z koncentratem pomidorowym

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała młoda pół główki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 2 ziarna
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
sól i pieprz do smaku
mąka pszenna 1 łyżka
masło 1 łyżka
koper świeży 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z koncentratem pomidorowym

Kapustę myjemy i drobno siekamy. Zalewamy nie wielką ilością wody. Do kapusty dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy na małym ogniu do miękkości. Gdy kapusta będzie miękka to dodajemy pozostałe przyprawy i koncentrat. W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i podsmażamy przez cały czas mieszając, do momentu aż mąka będzie złocista. Zasmażkę dodajemy do kapusty i mieszamy. Zagotowujemy i dodajemy świeży koperek. Podajemy według upodobań.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 12.10.2017 19:22
Też wczoraj robiłam. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak