Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń na domowym mleku kokosowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Na mleko

wiórki kokosowe 1 szklanka
woda 2 szkalnki

Na budyń

skrobia ziemniaczana 2-3 łyżki
ksylitol 2-3 łyżeczki
laska wanilii kawałeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń na domowym mleku kokosowym

Z wiórek kokosowych i mleka przygotować domowe mleko kokosowe. Wiórki kokosowe zalewamy gorącą wodą i pozostawimy na conajmniej kilka godzin a najlepiej na całą noc.

Przelewamy do wysokiego naczynia i blendujemy kilka minut. Przecedzamy przez gazę. Większość mleka zagotować. W niecałych 100ml wymieszać skrobię ziemniaczaną. Do gotującego się mleka kokosowego wsypać ksylitol i laski wanilii. Powoli wlewać skrobię wymieszaną z mlekiem. Chwilę gotować.

Gorący przelać na talerz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak