Sposób przygotowania

Bazylię, orzechy nerkowca, oliwę z oliwek oraz parmezan miksujemy, aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Mięso myjemy i oczyszczamy, smarujemy obficie wcześniej przygotowanym pesto i pieczemy w temperaturze 165˚C przez 25 minut. Kaszę kuskus gotujemy według instrukcji na opakowaniu i dodajemy do niej odrobinę masła. Czerwoną paprykę opiekamy nad palnikiem gazowym i zawijamy na kilka minut w folię aluminiową. Po pięciu minutach zdejmujemy z papryki skórę i usuwamy gniazdo nasienne. Kroimy warzywo na kawałki i blendujemy. Gotową masę łączymy z kaszą kuskus. Pietruszkę, seler, marchew i czerwoną cebulę obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Warzywa posypujemy kminkiem i cynamonem, skrapiamy olejem rzepakowym i pieczemy w 180˚C do momentu zrumienienia. Na talerzu układamy kaszę, na niej przekrojony na pół filet kurczaka, obok układamy warzywa. Do dekoracji możemy użyć owoców sezonowych.

Przepis pochodzi z pierwszego fit hotelu w Polsce, GACA Fit HOTEL w Kazimierzu Dolnym

Komentarze

  • 0
    received_575618672618645
    Opublikowano

    jejkuchnia

    Pięknie wygląda!
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    pyszne jedzonko : )

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !