Sposób przygotowania

Orzechy prażymy w 200˚C przez ok. 6 minut. Mieszamy z miodem i zmiażdżonymi płatkami kukurydzianymi i odstawiamy. Wywar warzywny gotujemy z ziemniakami do ich miękkości. Gdy ziemniaki będą miękkie dodajemy do garnka różyczki kalafiora i całość gotujemy 15 minut a następnie blendujemy. Odlewamy pół szklanki zblendowanej masy, do której dodajemy jogurt, masło i miód lipowy. Wszystkie składniki mieszamy i dodajemy do pozostałej części wywaru, cały czas mieszając. Wlewamy zupę na talerz, układamy dwie połówki orzecha włoskiego, posypujemy startym parmezanem i delikatnie kropimy oliwą truflową.

Przepis pochodzi z pierwszego fit hotelu w Polsce, GACA Fit HOTEL w Kazimierzu Dolnym

Komentarze

  • 0
    ja
    Opublikowano

    Bożena Matuszczyk

    Taki krem musi być pyszny , najwyższy czas wypróbować.;)
  • 0
    received_575618672618645
    Opublikowano

    jejkuchnia

    Ale to pięknie wygląda... BOSKIE!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !