Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z ryżem i warzywami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 500 g
ser żółty 10 dag
pieczarki 500 g
papryka zielona 2 szt
pomidory 2 szt
olej do smażenia 4 łyżek
sól i pieprz
jajko 2 szt
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
bazylia 1 łyżeczka
cebula 1 szt
masło 1 kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z ryżem i warzywami

Filet z kurczaka myjemy i filetujemy i kroimy w gruba kostkę,następnie rozbijamy jajka do miseczki i dodajemy 3 łyżki oleju i wszystkie przyprawy oraz pieprz i sól do smaku, to wszystko rozbełtujemy..Foliujemy miskę folią spożywczą i odstawiamy na godzinę do lodówki.

Pieczarki myjemy i kroimy w paseczki,następnie smażymy.Gdy pieczarki będą już usmażone dodajemy pokrojoną cebule wraz z kawałkiem masła oraz sól do smaku.Chwilę jeszcze smażymy to wszystko razem.
Następnie kroimy pomidory wraz z papryka w paski i dodajemy to do wystudzonych pieczarek i to wszystko mieszamy.

Następnie gotujemy dwa woreczki ryżu,dodajemy do wody łyżkę oleju i szczyptę soli.Ryż gotujemy według uznania.Następnie smażymy wcześniej przygotowanego kurczaka.Na koniec dodajemy ryż i kurczaka do pieczarek, to wszystko razem łączymy,starty ser można dodać do środka lub na talerz według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak