Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa po chińsku z pulpecikami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

chińska mieszanka warzywna 300 gram
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sos sojowy
Przyprawa curry orientalna Prymat
imbir
Papryka ostra mielona Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
mleko kokosowe 200 ml
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
kostka rosołowa 1 sztuka
sól

Pulpeciki

mięso mielone 200 gram
sucha bułka 1 sztuka
mleko
cebula 1/2 sztuki
przyprawy
mąka
sezam
olej do smażenia

Ponadto

makaron chiński

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa po chińsku z pulpecikami

Do garnka z wodą dodać kostkę bulionową i listki laurowe.
Ugotować pulpeciki.
Mięso wymieszać z odciśniętą z mleka bułką, jajkiem, posiekaną cebulą oraz przyprawami.
Uformować kuleczki i każdą z nich obtoczyć w mące.
Ugotować w bulionie.
Gotowe wyjąć do miseczki.
Opcjonalnie obtoczyć w sezamie i obsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu.
Do wywaru wrzucić mieszankę warzyw chińskich, dodać przyprawy, sos sojowy (do smaku) i gotować do miękkości warzyw.
Wlać mleko rozmieszane z koncentratem pomidorowym.
Doprawić wg własnych preferencji smakowych.
Wrzucić pulpeciki.
Odpowiednie porcje makaronu umieścić w miseczkach i zalać gorącą zupą z pulpecikami. Odczekać aż makaron zmięknie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 13.10.2017 03:01
Fajna zupa.
jejkuchnia 10.10.2017 16:37
Fajna! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak