zupa jarzynowa z makaronem

zupa jarzynowa z makaronem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • młode marchewki

  • fasolki szparagowej

    15 dag
  • cebula

  • selera

    1/3
  • korzeń pietruszki

  • koperek

  • makaronu jajecznego (nitki)

    15 dag
  • śmietany

    50 ml
  • masła

    1 łyżka
  • kostki rosołowej

    1/2
  • wody

    1/2 litra
  • sól, pieprz

  • liść laurowy

  • ziele angielskie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotuj wodę w garnku. Dodaj kostkę rosołową i łyżeczkę soli do smaku. Do gotującej się wody włóż pokrojone w kostkę, oczyszczone warzywa i gotuj przez ok. 30 min.

W międzyczasie przygotuj makaron według opisu na opakowaniu.

Pod koniec gotowania dodaj do zupy liść laurowy, ziarnko ziela angielskiego, łyżkę masła, posiekany koperek oraz śmietanę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Do talerzy włóż makaron i zalej wywarem ze śmietaną. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat