Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybki w occie - marynowane

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

podgrzybki 1 kg,
woda zimna tyle by zakryła grzybki,
sól 1 płaska łyżeczka,

zalewa;

woda zimna 4 szkl,
ocet 1 szkl,
cebula 1 większa,
cukier 3 łyżki,
sól 1 łyżka,
Liść laurowy suszony Prymat 2 -3 szt,
Ziele angielskie całe Prymat 3 -4 ziarenka,
Gorczyca biała cała Prymat 1/3 łyżeczki na 1 słoiczek,

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybki w occie - marynowane

Twarde, małe grzyby, oczyścić i umyć. Następnie włożyć do garnka, zalać wody tak aby woda zakryła grzybki w całości. Dodać soli i gotować przez około 10 minut. Obgotowane grzyby przecedź przez sito i przepłukać zimną wodą.

W drugim garnku ugotować zalewę.

Wlać wodę, ocet, włożyć pokrojoną w piórka cebule,dodać przyprawy zagotować.

Do wcześniej przygotowanych słoiczków włożyć obgotowane grzybki , zalać gorącą zalewą i dobrze zakręcić słoiczki.

Słoiki obróć do góry dnem albo pasteryzować przez około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 13.10.2017 03:01
Tez takie robię.
jejkuchnia 10.10.2017 16:37
Uwielbiam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak