Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz mięsno - grzybowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 600 g,
podgrzybki 400 g,
cebula 1 szt,
olej 2 -3 łyżki,
mąka 3 łyżki,
woda zimna
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku,
Gałka muszkatołowa mielona Prymat odrobina,
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt,
Ziele angielskie całe Prymat 3 -4 ziarenka,

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz mięsno - grzybowy

Mięso - szynkę wieprzową umyć, osuszyć a następnie pokroić w większą kostkę.
Włożyć na rozgrzany tłuszcz i smażyć około 30 minut, dodać około 2 -3 szklanek wody oraz oczyszczone, pokrojone i przesmażone z cebulą grzyby.
Dodać ziarenka ziela angielskiego, liście laurowe oraz przyprawę uniwersalną.
Dusić pod przykryciem do miękkości.
Gdy grzyby i mięso będą miękkie zagęścić mąką rozmieszaną w zimnej wodzie.
Zagotować.
Doprawić do smaku pieprzem solą oraz odrobiną gałki muszkatołowej.

Podawać z ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 13.10.2017 03:07
Dobry gulasz.
jejkuchnia 07.10.2017 17:07
Lubię takie obiadki. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak