Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi z piekarnika

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 20 dkg
oliwa 100 mililitrów
szparagi białe 30 dkg
jajko 3 sztuki
mleko 100 mililitrów
Tymianek suszony Prymat
suszone pomidory 8 sztuk
oliwki czarne 10 sztuk
parmezan starty 10 dkg
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi z piekarnika

Szparagi obrać, gotować 3 minuty w lekko osolonej wodzie. Cztery szparagi , odłożyć , resztę pokroić na kawałki 4 cm.
Mąkę , tymianek z dodatkiem soli i pieprzu, wymieszać w dużej misce. Następnie dodać do ciasta jajka, mleko i olej, dobrze wymieszać.
Dodać pokrojone szparagi, pomidory , przekrojone na pół oliwki i dwie trzecie sera, startego na tarce jarzynowej. Ciasto wlać do formy żaroodpornej o wym. 17 x 25 cm . Na wierzchu ułożyć szparagi , parę oliwek , posypać serem.
Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni około 35 minut. Odstawić na 5 - 10 minut.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 07.10.2017 07:42
Smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak