Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem dyniowy z kurkami i grzankami Zewy

4.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zupa

dynia 600 g Hokkaido
marchew 3 szt
cebula 1 szt
rosół 2,5 szk
mięso z kurczaka 200 g gotowanego z rosołu
Śmietanka kokosowa 3 łyżki
masło 1 łyżka
sól do smaku do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat do smaku

dodatki

kurki 200 g
masło 1 łyżka
sól do smaku
grzanki 4 łyżki czosnkowe

Porada

Jeśli ie macie kokosowej śmietanki użyjcie mleka kokosowego. Rungię możecie pominąć i udekorować zupę natką pietruszki lub koperkiem.

Przepis i sposób przygotowania na: Krem dyniowy z kurkami i grzankami Zewy


Dynię, marchewkę i cebulę pokroić w kostkę.
W garnku roztopić masło, wrzucić pokrojone składniki i chwilę smażyć.
Potem wlać rosół oraz dodać przyprawy i gotować na małym ogniu do miękkości i częściowego odparowania rosołu.
Gdy zupa się gotuje usmażyć na maśle oczyszczone kurki.
Potem je posolić i chwilkę smażyć.
Następnie dodać mięso z kurczaka i śmietankę do zupy i zupę dokładnie zblendować.
W razie konieczności jeszcze doprawić i ewentualnie przetrzeć przez siot ale wdłu mnie nie ma takiej potrzeby.
Gotową zupę nalać na talerze, na środku rozdzielić kurki, grzanki i udekorować rungią.
Podawać zaraz po przygotowaniu na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 10.10.2017 16:41
Pięknie się prezentuje. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak