Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka jajeczna z jabłkiem i porem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

jajka ugotowane na twardo 6 szt,
por 1 szt
jabłka 2 szt,
ogórki kiszone 3 szt, lub konserwowe
kukurydza w puszce 1 puszka
ser żółty 150 g,

sos;

majonez 4 łyżki,
chrzan tarty 1 łyżeczka,
sól i pieprz do smaku,

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka jajeczna z jabłkiem i porem

Jajka ugotować na twardo.
Po ugotowaniu obrać i pokroić w grubszą kostkę.
Por opłukać pokroić w prążki.
Ogórki kiszone pokroić w kostkę.
Kukurydze odsączyć z zalewy.
Jabłka obrać usunąć gniazda nasienne a następnie pokroić w kostkę.
Ser żółty również pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki wymieszać razem a następnie połączyć z sosem.

sos;
Majonez wymieszać z chrzanem doprawić do smaku pieprzem i solą.
Zamiast kiszonych ogórków można dodać konserwowe lub zielone równie dobrze smakuje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 13.10.2017 03:10
Dobra sałatka.
jejkuchnia 06.10.2017 12:08
Bardzo ciekawa. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak