Zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

kg

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    25 dag
  • margaryna

    4 łyżki
  • mąka

    4 dag
  • śmietana

    2 łyżki
  • mleko

    1/2 litr
  • wywar mięsny

    0,5 litra
  • sól i pieprz

  • natka p[ietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki pokroic w plastry, tłuszcz roztopic w granku, podsmażyc na nim pieczarki, oprószyc maką i dalej smażyc. Następnie zalac mlekiem i wywarewm. Dodac sól, pieprz i posypac pietruszką, dodać śmietanę i gotowe

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jarek4

16.10.2010 17:20
dobre

matii6

16.10.2010 14:11
uwielbiam pieczarkową robię bardzo podobnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat