Łazanki z kapustą i pieczarkami

Łazanki z kapustą i pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • makaron łazanki

    500 gramów
  • pieczarki brązowe

    800 gramów
  • kapusta kiszona

    400 gramów
  • cebula

    2 sztuki
  • pieprz ziołowy

    1 łyżeczka płaska
  • majeranek Prymat

    1 łyżeczka płaska
  • sól i pieprz

    do smaku
  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę. W dużym garnku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę i podsmażamy. Kiedy cebula się zeszkli, zestawiamy z ognia. Kapustę zalewamy zimną wodą i gotujemy do miękkości około 20 minut. Odcedzamy i odstawiamy do wystudzenia. Kapustę odciskamy w dłoniach z nadmiaru wody, drobno siekamy i dodajemy do cebuli. Pieczarki kroimy w półplasterki. Podsmażamy partiami na niewielkiej ilości oleju i dodajemy do garnka z kapustą. Całość mieszamy i ponownie podgrzewamy. Doprawiamy do smaku przyprawami i sporą ilością pieprzu czarnego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jejkuchnia

04.10.2017 19:00
Przepyszne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat