Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żołądki z grzybami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki drobiowe 600 g,
podgrzybki 300 g,
ząbek czosnku
cebula 2 szt,
sól i pieprz do smaku,
sos 1 op. ciemny
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 1 łyżka,
masło klarowane 2 + 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: żołądki z grzybami

Podgrzybki oczyścić dokładnie wypłukać, następnie pokroić i podsmażyć na gorącym maśle klarownym.

Drobiowe żołądki dokładnie oczyścić i umyć, następnie pokroić na mniejsze kawałki i gotować około 30 - 40 minut w lekko osolonej wodzie.

Obraną i pokrojoną drobniutko cebule podsmażyć na maśle pod koniec smażenia dodać posiekany ząbek czosnku.

Do usmażonej cebuli dodać ugotowane żołądki oraz część wody w której gotowały sie z żołądki.

Całość dusić na małym ogniu dodając w razie potrzeby resztę wody z żołądków.

Dodać podsmażone grzyby i dalej dusić, dodać przyprawy.

Gdy żołądki już całkowicie miekkie zagęszczam gotowym ciemnym sosem zrobionym według opisu na opakowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 13.10.2017 03:18
Nie jadłam jeszcze tak.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak