placek przekladany

placek przekladany

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

    . .
  • margaryna

    1 kostka
  • jajka

    2 szt
  • cukier

    0,5 szt.
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • mąka

    350 g
  • kwaśna śmietana

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

z podanych skladników zagniatamy kruche ciasto i dzielimy na trzy równe części.Każda wykładamy na blachę i pieczemy na złoty kolor.
Jablka obieramy i ścieramy na tarce o duzych oczkach.Dusimy w garnku pod przykryciem okolo 15 minut.Wsypujemy dwie galaretki i dokladnie mieszamy.połowęm masy wykładamy na placek,przykrywamy drugim plackiem,na niego wykładamy resztę masy.Przykrywamy trzecim plackiem i przykrywamy ściereczką.Ciasto najlepsze jest następnego dnia,kiedy zmięknie i przesiaknie nadzieniem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Goya

01.08.2011 09:50
dobry

sylwiachmiel

29.08.2010 21:27
na przełożenie ciasta: 1 kg jabłek i dwa opakowania galaretki cytrynowej.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat