Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z masą krówkową

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Herbatnikowy spód:)

herbatniki 25 dkg (ciemne)
margaryna 10 dkg

Ser

ser biały 1 kg
cukier puder 1 szklanka
jajko 5 sztuk
śmietana 18 proc 200 gram
jogurt naturalny 200 gram
budyń śmietankowy 1 sztuka
mleko 50 ml

Dodatkowo

masa krówkowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z masą krówkową

Herbatniki ciemne wrzucamy do blendera i blendujemy na drobno, margarynę rozpuszczamy i mieszamy z pokruszonymi herbatnikami. Ciasteczka wykładamy na tortownicę o średnicy 24 cm i wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę.
W misce ucieramy żółtka z cukrem, dodajemy zmielony ser, śmietanę, jogurt naturalny i budyń rozpuszczony w mleku, wszystko razem dokładnie mieszamy na sam koniec dodajemy ubite białka. Masę serowa wykładamy na schłodzony spód herbatnikowy.
Na dno piekarnika wstawiamy naczynie z wodą, nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i wstawiamy sernik, pieczemy około godziny (w razie potrzeby pieczemy dłużej).

Gdy sernik przestygnie to polewamy go masa krówkową i dekorujemy dowolnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 04.10.2017 09:38
Pychotka ten Twój serniczek :-).
jejkuchnia 03.10.2017 13:39
Słodziutki serniczek. :D
katarzynka455 02.10.2017 20:20
pyszny serniczek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak