Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki kwaszone

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Zalewa:
woda 2 l
sól 4 łyżki
ziele angielskie
ziarna pieprzu
ogórki świeże 3 kg
czosnek 0,5 główki
chrzan korzeń
liście wiśni
liście dębu
koper gałązka

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki kwaszone

Ogórki umyć, osączyć.
Do słoika włożyć koper, chrzan, liście dębu, liście wiśni, gorczycę, listki laurowe i ogórki, ułożyć ciasno w słoikach.

Zalewa
Wodę zagotować z solą, zielem angielskim i pieprzem w ziarnkach. Gorącą zalewą zalewamy słoiki i odstawić do zakwaszenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 06.06.2011 15:14
Moja babcia tak kwasiła ogórki- były pyszne:)
Mati13 05.10.2010 21:49
bardzo bardzo lubie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak