Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś duszony

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łosoś 1,5-2 kg
masło 5-6 łyżek
madera 1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś duszony

Łososia oczyścić, oprawić, oskrobać po uprzednim sparzeniu, usunąć ości, umyć i natrzeć solą. Rozpuścić w rondlu masło, wlać szklankę madery, włożyć liście laurowe, wymieszać. Włożyć do sosu łososia i dusić pod przykryciem. Gdy ryba będzie gotowa, wlać sos i zagotować razem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 30.08.2010 09:19
Na pewno smaczny , i z chęcią bym go zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak