Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem jabłkowa
Seler obieramy i ścieramy na tarce.
Jabłka myjemy można zostawić skórkę albo obrać i zetrzeć na tarce
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.
W garnku rozgrzewamy masło dodajemy cebulę i czosnek dusimy .Do cebuli dodajemy jabłka z selerem chwilę dusimy.
Do garnka dodajemy ziemniaki i pokrojoną marchewkę wlewamy połowę rosołu nakrywamy pokrywką i gotujemy aż warzywa będą miękkie.
W trakcie gotowania zupę doprawiamy i wlewamy jeszcze resztę rosołu a jeżeli uważamy ze jest za gęsta to można dolać trochę wody .
Serek topiony kroimy w kosteczkę .Do garnuszka wlewamy trochę gorącej zupy dodajemy serek mieszamy aż się rozpuści.
Jeżeli trzeba to podgrzewamy trochę aby serek dobrze się rozpuścił wlewamy do pozostałej zupy .
Zupę miksujemy .
Zupę podałam z suszonymi jabłkami.
POLECAM!!!