Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z jabłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 szt
cebula biała 1 szt
szynka parmeńska 3 plasterki
olej rzepakowy 3 łyżki
jabłko kwaśne 2 szt
natka pietruszki 1 pęczek
sól i pieprz do smaku
ocet 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z jabłkami

Kapustę szatkujemy wkładamy do garnka wlewamy wodę i gotujemy.
Cebulę obieramy kroimy w kostkę
Natkę pietruszki myjemy odsączamy i drobno siekamy.
Plasterki szynki szwarcwaldzkiej kroimy drobno.
Do rondelka wlewamy olej dodajemy szynkę i podsmażamy uważamy aby szynka nie spiekła się za mocno.
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce.
Ugotowaną kapustę odsączamy z wody doprawiamy solą i pieprzem dodajemy ocet,posiekaną natkę pietruszki i starte jabłka ,wlewamy szynkę z olejem .
Mieszamy dokładnie.
Podajemy na ciepło jako dodatek do obiadu .

POLECAM!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 01.12.2017 23:10
Smakowita kapusta;)
Kardamonovy 11.10.2017 13:32
Jadłabym :).
gosia56 02.10.2017 10:23
Pyszny obowiązkowy dodatek do obiadu ;)
jejkuchnia 02.10.2017 07:27
Pyszny dodatek do obiadu. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak