Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej kapusty i czerwonej papryki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

kapusta kiszona 300 g,
papryka czerwona 1/2 szt,
seler 1/4 szt,

sos;

jogurt grecki 200 ml,
ząbki czosnku 2
sól i pieprz do smaku,
cukier do smaku,

dodatkowo;

zielona cebulka 1/2 pęczka,

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej kapusty i czerwonej papryki

Kapustę kiszoną jeżeli jest mocno kwaśna odcisnąć a następnie pokroić.

Dodać obrany starty na tarce (duże oczka )seler, oraz oczyszczoną z gniazd nasiennych i pokrojoną w cienkie nieduże paseczki paprykę czerwoną.

Wszystkie składniki surówki połączyć, polać sosem jogurtowo - czosnkowym i dokładnie wymieszać.

Przełożyć do szklanej salaterki i posypać poszatkowaną cebulką zieloną.

Sos jogurtowo - czosnkowy;

Jogurt naturalny wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, pieprzem, solą oraz cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 13.10.2017 03:22
Zawsze jest dobra.
jejkuchnia 02.10.2017 07:28
Ekstra surówka do obiadu. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak