Roladki wieprzowe z jabłkami i serem

Roladki wieprzowe z jabłkami i serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    4 plastry
  • jabłko

    1/2 sztuki
  • ser żółty

    10 dkg
  • oliwa

  • sól

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • papryka słodka mielona

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Roladki wieprzowe z jabłkami i serem
Umyte mięso rozbić i oprószyć przyprawami.
Krok 2 - Roladki wieprzowe z jabłkami i serem
Jabłka i ser pokroić w kostkę i wymieszać. Rozłożyć na mięsie.
Krok 3 - Roladki wieprzowe z jabłkami i serem
Zwinąć roladki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec aż mięso będzie miękkie i rumiane.
Krok 4 - Roladki wieprzowe z jabłkami i serem
Podawać z ziemniakami i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jejkuchnia

02.10.2017 07:28
Mniam, ale apetyczne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat