Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszolinki z pieczarkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
cebula 2 sztuki
kajzerka 10 sztuk
żółty ser 300 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszolinki z pieczarkami

1. Na patelni rozpuścić oliwę
2. Wrzucić umyte i pokrojone w kostkę pieczarki
3. Po 15 minutach smażenia dodać cebulę pokrojoną w pióra
4. Smażyć aż cebula ładnie zmięknie
5. Przyprawiać KUCHARKIEM, można dodać kostkę grzybową PRYMAT
6. Z kajzerek delikatnie odciąć wieczko, wyjąć miąższ bułki
7. Napełnić kajzerki farszem pieczarkowym
8. Na wierzchu posmarować ketchupem
9. Na wlot bułki położyć plaster żółtego sera i nakryć odciętym bułeczkowym wieczkiem
10. Zapiekać w piekarniku aż ser się roztopi
11. POLECAM

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kielcok1 13.12.2011 16:10
nazwa fajna
Joanna108
Joanna108 03.07.2011 10:41
smaczniutkie bułeczki !!! aż leci ślinka !!!
Ewa111 24.04.2011 19:11
pyszne te pyszolinki ,bardzo oryginalna nazwa
mehia 01.06.2010 08:52
apetyczne i warte wypróbowania :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak