Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z jablkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 50 dag
jabłko kwaśne 2-3 sztuki
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 3-4 szczypty
jajko 1 sztuka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 3-4 szczypty
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1|3 szklanki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z jablkami

Do mięsa mielonego dodać jajko , przyprawy. Wyrobić mięso , jeśli będzie za rzadkie dodać 2 łyżki bułki tartej , ewentualnie jeszcze doprawić do smaku. Ponownie wymieszać mięso .Jabłka obrać pokroić na kawałki wg uznania.Kawałki jabłek obtoczyć w majeranku.Z mięsa formować placuszki , ułożyć na środku kawałek jabłka i uformować pulpeta . Obtoczyć w tartej bułce . Smażyć na rozgrzanym oleju z wszystkich stron . Można podać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 02.10.2017 07:28
Ciekawe pulpeciki. :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak