Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagnię Abla

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mostek jagnięcia 1,5 kg
sól, pieprz do smaku
roztarte ząbki czosnku 2 sztuki
miód 1 łyżka
dżem morelowy 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Jagnię Abla

Czosnek rozetrzeć z solą, natrzeć mięso, posypać pieprzem, odstawić na 6-8 godzin. Dżem wymieszać z wodą i miodem. Piekarnik nagrzać, zmniejszyć płomień. Mięso posmarować 2-3 łyżkami dżemu, brytfannę wysmarować masłem, ułożyć na niej mięso, piec około 1/2 godziny smarując mięso dżemem jeszcze dwukrotnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 08.07.2011 15:57
pycha
justyna111 29.09.2010 16:43
fajne
Lidia11 29.09.2010 15:58
ciekawe
Karolcia12 28.09.2010 15:16
ciekawe czy to mięso dostanę w sklepie
plocia 27.09.2010 17:38
coś nowego i ciekawego
RenataZ-et 27.09.2010 12:47
Ciekawe połączenie składników

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak