Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chaczapuri adżarskie dla zapracowanych

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

ciasto francuskie 1 Paczka
ser feta 200 Gram
ser mozarella 125 Gran
żółtko jajek 1 Szt
masło 1 Łyżka
pieprz

Dodatkowo

jajko 2 Szt
masło 2 Plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Chaczapuri adżarskie dla zapracowanych

Ciasto kroimy na kwadraty i formujemy z niego łódkę.
Do środka wkładamy farsz: pokruszoną fetę , starta mozarellę, wymieszaną z pipeprzem masłem oraz żółtkiem.
Pieczemy 9 minut w 220 stopniach.
Widelcem formujemy wgłębienie w farszu i wbijamy jajko. Pieczemy do ścięcia białka. Po wyjęciu kładziemy plaster masła i od razu podajemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 30.09.2017 17:29
Ale klimatyczne zdjęcie. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak