Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy mięsno - kapuściane z papryką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/4 szt,
masło klarowane 2 łyżki ,
cebula 1 szt,
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka,
mięso mielone 500 g,
jajko 1
kajzerka 1 namoczona w mleku
przyprawy do smaku przyprawa do mielonego,
sól i pieprz do smaku,
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 -3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy mięsno - kapuściane z papryką

Białą kapustę poszatkować następnie sparzyć gorącą wodą wystudzić i odcisnąć z nadmiaru wody.
Na głębszej patelni rozgrzać tłuszcz włożyć obraną pokrojoną cebule , smażyć do zeszklenia dodać kapustę i oczyszczoną pokrojoną paprykę czerwoną.
Podsmażać co jakiś czas mieszając do miekkości warzyw.
Po usmażeniu wystudzić.
Do miski dodać mięso mielone, namoczoną ale odciśniętą kajzerkę, jajko, przyprawy ,podsmażoną kapustę oraz 2 -3 łyżki bułki tartej.(w zależności od konsystencji masy mięsnej) dokładnie wyrobić.
Następnie formować kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 13.10.2017 03:23
Super klopsy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak