Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z jabłkami i gorgonzolą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż do risotto 320 g
jabłka 2 szt
ser pleśniowy typu gorgonzola 100 g
masło 50 g
cebulka 1 szt
orzechy włoskie 40 g
bulion warzywny
parmezan starty 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z jabłkami i gorgonzolą

Drobno posiekana cebulkę zeszklić na maśle. Dodać ryz i dokładnie go obsmażyć. Podlewać stopniowo gorącym bulionem , mieszając od czasu do czasu przez 15 minut. Na 5 minut przed zakończeniem gotowania dodać pokrojone w kostkę jabłka i gorgonzole. Zestawić z ognia , dodać parmezan i pozostałe masło.
Przed podaniem posypać posiekanymi orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak