Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe w panierce

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 800 g,
cebula 1 szt,
musztarda 5 łyżek,
ser żółty 5 plastrów,
szynka konserwowa 5 plastrów,
papryka czerwona 1 szt,
natka pietruszki kilka gałązek,
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku,
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania,
jajko do panierowania,
olej kokosowy do smażenia,

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe w panierce

Kawałek schabu pokroić na plastry następnie opłukać, osuszyć. Każdy plaster schabu rozbić tłuczkiem bardzo cienko tak by nie porobić dziur.

Posmarować z wierzchu musztardą, oprószyć solą i pieprzem a także posiekaną zieloną pietruszką.

Na każdym plastrze ułożyć plaser szynki, sera, kawałek cebuli oraz oczyszczoną pokrojoną paprykę czerwoną.

Następnie plastry ciasno zwinąć w roladę. Każdą roladę panierować najpierw w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej.

Smażyć na rozgrzanym oleju kokosowym z każdej strony na złoty, rumiany kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.09.2017 00:37
Pyszne mięso.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak