Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PASTA PAPRYKOWO-ORZECHOWA IDEALNA DO GRZANEK

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 sztuki
pestki słonecznika 3 łyżki
orzechy nerkowca 3 łyżki
sól 1 łyżeczka płaska
Pieprz czarny mielony Prymat 1/3 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 płaska łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/3 łyżeczki

Porada

Jeśli chcecie pastę użyć do grzanek to polecam kupić bułki bagietki, pokroić ją w plastry, a następnie podpiec w piekarniku. A następnie wyjąć i posmarować pastą. Mówię wam, to jest dobre!! :)

Przepis i sposób przygotowania na: PASTA PAPRYKOWO-ORZECHOWA IDEALNA DO GRZANEK

Paprykę oczyszczamy z pestek, drobniej kroimy i miksujemy na tzw. papkę.
Pestki słonecznika oraz orzechy miksujemy (ale pestki i orzechy oddzielnie) najlepiej takim młynkiem do kawy. Jeśli nie macie możecie użyć blendera, ale wtedy nie wrzucajcie wszystkiego od razu bo się może przegrzać blender. Kiedy już są zmiksowane orzechy i pestki słonecznika dodajemy je do miski ze zmieloną papryką, Wtedy mieszamy wszystko, a następnie używamy blendera by jeszcze raz wszystko dokładnie zmielić i połączyć. Na koniec doprawiamy do smaku. Smacznego ! :)


PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 30.09.2017 08:19
Fajna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak