Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane z podgrzybkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

jajko 3 szt.(6 połówek)
podgrzybki 200 - 300 g,
cebula 1 szt,
sól i pieprz do smaku,
masło klarowane 2 łyżki,

dodatkowo;

sałata 2 liście z pekińskiej kap,
natka pietruszki do ozdoby,

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane z podgrzybkami

Jajka ugotować na twardo, po ugotowaniu przepłukać zimną wodą obrać a następnie przekroić na połówki.

Żółtka z jajek delikatnie wyjąc aby nie uszkodzić białek.

Włożyć do miseczki rozgnieśc widelcem.

Podgrzybki po dokładnym oczyszczeniu, wypłukaniu i osuszeniu pokroić w małe kawałki a następnie podsmażyć na tłuszczu dodając obraną drobniutko pokrojoną cebule.

Po podsmażeniu i wystudzeniu grzybki połączyć z żółtkami i dokładnie wymieszać.

Doprawić do smaku pieprzem i solą.

Takim farszem napełniać połówki jajek.

Ułożyć na liściu pekińskiej kapusty i ozdobić natką pietruszki.

Podgrzybki można przemielić ale my lubimy większe kawałki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.09.2017 00:36
Super, pomysłowo.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak